Noutăți

GATX Rail Europe finalizează predarea vagoanelor de cereale către Global Rail Solutions SRL

Echipa GATX Rail Europe, a finalizat transferul a 78 de vagoane de cereale, de tipul Tagnpps 95 m³, către cel mai nou client, Global Rail Solutions SRL.

Gatx 1

Noi, ca furnizor de logistică cu sediul în România, devenim tot mai vizibili în domeniul transportului de cereale. Ca un jucător emergent în acest sector, ne mândrim cu o rețea extinsă care acoperă Europa de Est și Centrală, asigurând transportul fără probleme al cerealelor în aceste regiuni. Noi ne remarcăm prin profesionalismul nostru și prin valoarea pe care o acordăm relațiilor cu clienții.

Gatx 2

Evenimentul de predare a avut loc în localitatea Caracal, unde am efectuat verificări detaliate ale noilor noastre vagoane de cereale Tagnpps înainte de a le prelua. Aceste măsuri, care au inclus, în principal, teste pentru etanșeitate, au fost esențiale pentru menținerea calității și standardelor de siguranță la care ne-am angajat.

Gatx 3

În plus față de transferul vagoanelor de cale ferată, acest eveniment a avut o semnificație specială în contextul unei colaborări. Romeo Drăgoi, Directorul General al Global Rail Solutions SRL, a subliniat importanța acestui parteneriat recent, afirmând: „Una dintre prioritățile noastre majore în această perioadă este modernizarea flotei de vagoane. Avem o responsabilitate suplimentară din cauza certificării GMP+B4 Transport pe care o deținem, care ne obligă să furnizăm servicii de transport de înaltă calitate. Este esențial să evităm deconectarea vagoanelor din trenuri complete din motive tehnice, asigurându-ne astfel că întreaga cantitate de mărfuri ajunge la destinație fără întârzieri sau probleme. Colaborarea noastră cu GATX Rail Europe a fost esențială în acest sens. Acest parteneriat ne ajută nu numai să ne întărim flota, ci și să răspundem mai eficient cerințelor sectorului alimentar din Europa, în special într-un moment în care lanțurile de aprovizionare verzi și sustenabile sunt de o importanță crucială. Cu siguranță, considerăm această colaborare ca fiind cheia succesului nostru în această industrie.”

Gatx 4

Comentând asupra acestei colaborări, Biljana Tejic, Manager Vânzări la GATX Rail Europe, a exprimat entuziasmul față de prezența noastră, adăugând: „Acest nou parteneriat reprezintă o potrivire excelentă în acest moment și un pas important către transporturile alimentare mai ecologice în Europa, consolidând astfel traseul european al cerealelor.”

Sursă articol: www.railtarget.eu

Certificare VPI

În urma evaluării tehnice efectuate de auditorii VERS, suntem bucuroși să vă anunțăm că am obținut certificarea VPI, care atestă că serviciile de reparații în ateliere mobile oferite de compania noastră sunt realizate pe baza Ghidului European de Întreținere VPI.

Precizăm că în procesul de reparație folosim cele mai noi tehnologii în domeniu, printre care menționăm:

  • STAND DE VERIFICARE A ECHIPAMENTULUI DE FRÂNARE MI-8 Transformer HUB - Conceput pentru efectuarea testelor de frânare
  • INSTRUMENT DE MĂSURARE A ÎNĂLȚIMII TAMPONULUI - Instrumentul este proiectat pentru măsurarea distanței dintre axa tamponului și partea superioară a șinei
  • INSTRUMENT DE MĂSURARE CU LASER A PROFILULUI ROȚII - Conceput pentru: măsurarea parametrilor geometrici ai flanșei roții (grosime, pantă, înălțime), scanarea completă a profilului și analiza suprafeței de rulare a roții, menținerea bazei de date electronice de uzură, controlul toleranțelor și sortarea în cursul verificarea, examinarea, repararea și formarea seturilor de roți de cale ferată.
  • INSTRUMENT DE MĂSURARE A DIAMETRULUI ROȚII - Conceput pentru măsurarea diametrului cercului de rulare a roții (cantitatea de uzură) al căii ferate, metroului și tramvaiului, în cursul verificării, examinării, reparației și formării seturilor de roți. Măsurătorile se fac direct pe materialul rulant.
  • AUTOUTILITARE complet echipate deservite de personal calificat

Având în vedere cele de mai sus, sperăm că putem deveni un partener care să vă ofere servicii de calitate la timp, echipele noastre fiind disponibile să se deplaseze oriunde ne-ar cere clientul.

Certificat unic de siguranță

Suntem mândri să va anunțăm că am atins unul dintre cele mai importante obiective și anume în dată de 18.05.2022 am obținut certificatul unic de siguranță emis de ASFR ROMÂNIA. Astfel, împreună cu licența de transport obținută în octombrie 2021, am intrat în linie dreaptă în ceea ce privește prestarea serviciilor de transport și manevră feroviară.

Certificare ERI pentru functia de intretinere vagoane de marfa cu echipa mobila

Pentru diversificarea serviciilor oferite dar si pentru a-si asigura reparatiile accidentale la parcul de vagoane cu care va opera in viitor, Global Rail Solutions a avut ca obiectiv certificarea activitatii de reparatii defecte accidentale la vagoanele de marfa, cu personal si dotari proprii, la standarde ridicate care sa ofere siguranta si calitatea transporturilor proprii si ale clientilor . Organizatia si-a propus sa efectueze si reparatii accidentale pentru terti, la cel putin aceleasi standarde de calitate ca pentru vagoanele cu care va opera. Astfel in data de 21.10.2021 ASFR a avizat Specificatia tehnica – Reparatii defecte accidentale (DA) la vagoanele de marfa – cod CS-DA-01/2021, iar in data de 16.12.2021 a obtinut certificarea ca entitate responsabila cu intretinerea (ERI) pentru functia de intretinere vagoane de marfa cu atelier mobil pentru vagoanele cu care opereaza GRS dar si pentru celelalte parti interesate (proprietari de parc sau detinatori) detinand in acest sens certificatul RO/32/0021/0043.

Obținere Licență Transport Feroviar

Societatea a făcut următorul pas în dezvoltarea pe termen mediu și lung, bifand următorul obiectiv propus pentru anul 2021 și anume suntem mândri să anunțăm că am obținut în dată de 21.10.2021 licență pentru efectuarea serviciului de transport feroviar (inclusiv mărfuri periculoase) nr. LTF 37.

Pentru a deveni operabili, am demarat construirea sistemului de management de siguranță, propriu, în vederea obținerii certificatului unic de siguranță până cel mai târziu 31.03.2021.

Extindere certificat sistem de management integrat

Având în vedere că am făcut următorul pas în dezvoltarea pe termen mediu și lung, bifand următorul obiectiv propus pentru anul 2021 și anume a obținut în dată de 21.10.2021 licență pentru efectuarea serviciului de transport feroviar nr. LTF 37 și că actionarii societății au că obiectiv principal crearea unei structuri care să aibă că rezultat clienți statisfacuti, angajați satisfăcuți, sistem de management de siguranță (toate pe același palier de importantă), prin care care să gestionăm toate riscurile:

  • aferente secţiilor de circulaţie şi, atunci când este cazul, liniilor ferate industriale/zonelor de manevră pe care urmează să efectuam serviciile de transport feroviar şi operațiunile de manevră feroviară
  • aferente personalului utilizat pentru efectuarea serviciilor de transport feroviar şi a operațiunilor de manevră feroviară.
  • aferente utilizării vehiculelor feroviare cu care urmează să efectuam serviciile de transport feroviar şi operațiuni de manevră feroviară,

societatea a demarat construirea sistemului de management de siguranță, propriu, în vederea obținerii certificatului unic de siguranță și a extins certificarea sistemului de management integrat calitate-mediu-sănătate și securitate în muncă pentru următoarele operațiuni:

  • reparații defecte accidentale la vagoanele de marfă
  • transporturi de marfă pe calea ferată și activități de servicii anexe pentru transporturi terestre (manevră feroviară)

Certificare GMP+ B4 Transport

Certificatele confirmă calitatea și credibilitatea transportatorului.

Obținerea certificării GMP+ B4 Transport a fost o prioritate pentru compania Global Rail Solutions. Încrederea clienților noştri este foarte importantă pentru noi, astfel încât am depus eforturi serioase, atât din punct de vedere financiar și tehnic, cât și uman pentru a ne asigura că activitatea de transport va decurge în conformitate cu cerințele standardului.

Prin obținerea acestui certificat, Global Rail Solutions demonstrează că standardele de calitate impuse de Uniunea Europeană sunt implementate, respectate și aplicate în serviciile de transport oferite clienților.

Certificare TÜV

Suntem mândri să anunțăm că Global Rail Solutions deține următoarele certificate emise de TUV AUSTRIA CERT GMBH:

- Sistem de management conform ISO 45001: 2018 - Certificat de înregistrare nr. 20116213011033, valabil până la 24.05.2024

- Sistem de management conform EN ISO 9001: 2015 - Certificat Nr. Înregistrare 20100213011031, valabil până la 24.05.2024

- Sistem de management conform EN ISO 14001: 2015 - Certificat Nr. Înregistrare 20104213011032, valabil până la 24.05.2024 

Prin angajamentul nostru și prin concentrarea noastră asupra calității, protecției mediului, sănătății și siguranței la locul de muncă, dorim să construim o bază fundamentală pentru a asigura succesul durabil al companiei noastre și pentru a pune în practică viziunea GLOBAL RAIL SOLUTIONS. Viziunea noastră este aceea a unei companii în care specialiștii noștri lucrează îndeaproape cu clienții noștri pentru a înțelege mai bine problemele lor reale, pentru a oferi servicii mai bune și pentru a fi considerați un partener de încredere în domeniu.

Astfel, am decis să certificăm sistemul integrat de management al calității / mediului / sănătății și siguranței la locul de muncă în conformitate cu SR EN ISO 9001: 2015, SR EN ISO 14001: 2015 și SR ISO 45001: 2018, domeniul de aplicare al acestui sistem referindu-se la intermediere servicii ale activității de transport feroviar.

Obiectivele noastre privind calitatea, mediul, sănătatea și siguranța la locul de muncă includ angajamente pentru:

• Îmbunătățirea continuă a sistemului de management integrat (calitate / mediu / sănătate și siguranță la locul de muncă);

• Protecția mediului, prevenirea poluării și creșterea performanței de mediu;

• Asigurarea unor condiții de muncă sigure și sănătoase pentru prevenirea accidentelor și bolilor profesionale;

• Asigurarea îndeplinirii cerințelor legale și a altor cerințe, îndeplinirea cerințelor aplicabile;

• Eliminarea pericolelor și reducerea riscurilor pentru sănătate și siguranță la locul de muncă.

Cu o capacitate unică de a combina vasta experiență profesională, managementul calității / mediului / sănătății și siguranței la locul de muncă și o reputație înaltă pentru satisfacția ridicată a clienților, GLOBAL RAIL SOLUTIONS este partenerul ideal pentru gestionarea cerințelor de transport și logistică.

Politica privind calitatea / mediul / sănătatea și siguranța la locul de muncă este comunicată tuturor angajaților Global Rail Solutions SRL și părților interesate externe, prin postare la sediul Global Rail Solutions SRL, respectiv pe site-ul companiei.